Dyrk motorsport i fritiden

Mange tænker nok på motorsport, som noget der kun udøves af professionelle. Men vidste du, at du faktisk også selv kan dyrke en eller flere former for motorsport? Den er god nok. Det er faktisk relativt let tilgængeligt at melde sig ind i en klub, og dyrke motorsport i fritiden. For nogle kan det endda udvikle sig til en decideret karriere. For hvem ved, om den næste Kevin Magnussen mon gemmer sig i en af de små danske klubber?

Ifølge Dansk Automobil Sports Union er der pt. godt 8000 medlemmer af denne motorsportsunion. Det er naturligvis ikke så mange i forhold til de næsten 330.000, der er medlem af fodboldorganisationen DBU, men det er dog flere end mange nok havde gættet sig til.

Med så mange medlemmer er det næppe overraskende, at du faktisk har godt 100 klubber at vælge imellem. De er alle fordelt over det meste af landet, så der er sjældent alt for langt til den nærmeste af slagsen.

Det første logiske skridt, såfremt du har besluttet dig for at dyrke motorsport i fritiden, er at finde ud af, hvilken slags motorsport du vil køre. Der findes masser af forskellige at vælge imellem.

En af de sjoveste er helt klart gokart. I denne hæsblæsende racertype køres der i små gokart-biler, på dertil indrettede baner. Sporten er hurtig og nervepirrende, og der sker ufattelig meget i løbet af de enkelte løb.

Rally er også en sjov sport at kaste sig over. Man lægger ud med at tage del i såkaldt “klubrally”, og gør man det godt her, så kan man bevæge sig op til fuldblodsudgaven af denne traditionsrige motorsportsgenre.

Og så er der naturligvis også speedway. Danmark har stolte traditioner inden for denne sportsgren, og vil du gå store navne som Hans Nielsen og Nicki Pedersen i sømmene, så skal du starte med at melde dig ind i en speedwayklub.