Store danske racerkørere

En sportsgren, der for alvor er på vej frem i Danmark, er helt klart motorsport. Traditionelt har Danmark haft stolte resultater inden for sportsgrenen, og vi har fostret store talenter, og verdenskendte racerkørere. Her er en lille liste over dem, vi kan være mest stolte af.

Motorsport i Danmark

På trods af at Danmark i sportslig sammenhæng nok mest er kendt inden for fodbold, håndbold og badminton, så er motorsport bestemt også en sportsgren, som vi traditionelt har gjort det godt i. I Danmark findes der således gokart-baner, speedway-klubber, og endda også flere dedikerede racerbaner, hvor både amatører og professionelle kan slå sig løs.

Danske motorsportslegender

En af de første racerkørere folk ofte tænker på, når snakken falder på danske legender, er helt klart Jan Magnussen og hans bedrfiter. I dag kører han for General Motors, men inden da har han blandt andet gjort sig i Formel 1, tilbage i 1990’erne, såvel som i Le Mans.

Man kan næsten ikke nævne Jan Magnussen, uden også at nævne hans søn, Kevin. Det er lidt af en eventyrhistorie, i klassisk H.C. Andersen stil, for det her er historien om Jan, som selv kørte i Formel 1, og som et par årtier senere kunne se sin egen søn indtræde i denne ultimative udgave af racersporten. Kevin Magnussen har gjort det godt og har opnået adskillige points i løbet af de sæsoner, han har kørt. I dag kører han for Haas F1, og mange spår ham en gylden fremtid i årene fremover.

Og så er der naturligvis alle de andre store danske motorsportslegender. Her kan nævnes fxTom Belsø, som var den første dansker i Formel 1. Nicolas Kiesa, som også har kørt i den fornemste racerklasse. Tom Kristensen, som er kendt for sine vanvittige 9 sejre i Le Mans, og så naturligvis de mange store danske speedwaykørere, såsom Ole Olsen, Hans Nielsen og Nicki Pedersen.

Jo da, Danmark har masser at være stolt af, når vi taler racerkørere.